Nyheter

Stark start för Lands Öppen trädgård 2019

Det är många som vill vara med i årets upplaga av Öppen trädgård med Land, det stod klart när anmälan öppnades för någon vecka sedan.

– Vi har redan 32 trädgårdar anmälda! Så många har vi aldrig haft så här tidigt förut, säger Joel Linderoth som är chefredaktör på Land.

Öppen trädgård med Land arrangeras i år för 26:e året i rad, och som vanligt kommer det vara en trädgårdsfest utan dess like. Förra året öppnade hela 122 trädgårdar över hela landet sina grindar och lät besökare från alla håll och kanter njuta av trädgårdsprakten.

– Med en så här stark start är det inte omöjligt att vi når vårt mål, vi hoppas på 125 trädgårdar i samtliga Sveriges landskap, säger Kristina Bäckström som är trädgårdsredaktör på Land och som håller i trådarna kring evenemanget.

Öppen trädgård är ett av Sveriges största trädgårdsevenemang och hålls söndagen den 21 juli mellan klockan 12 och 18. I alla öppna trädgårdar välkomnas besökare att titta, fråga, fundera och inspireras så mycket som de bara vill.

– När vi öppnade anmälan i samband med den stora trädgårdsmässan Nordiska trädgårdar var det uppenbart att många är intresserade av Öppen trädgård. Det var flera som bestämde sig för att vara med efter att vi berättat om det i vår monter, säger Joel Linderoth.

Öppen trädgård med Land presenteras med artiklar och bilder i såväl print som på sajt. Inför evenemanget får alla medverkande tips och råd om hur man gör sin trädgård så besöksvänlig som möjligt.

Vill du visa upp din trädgård i sommar? Anmäl dig här!

Joel Linderoth
Chefredaktör Land