Nyheter

Miljonöverskott från Landlotten till Bygdegårdarnas Riksförbund

 1 242 101 kronor! För andra året i rad kunde Landlotten dela ut ett överskott på över en miljon kronor till Bygdegårdarnas Riksförbund. 

– För en liten förening utan eget kapital gör pengarna från Landlotten stor skillnad. Vi vill att det ska synas att pengarna gör verklighet av lokala drömmar, säger Per Lodenius, förbundsordförande för Bygdegårdarnas Riksförbund.

Landlotten är landsbygdens egen skraplott, där alla som köper en lott bidrar till Bygdegårdarnas Riksförbunds arbete med att vitalisera landsbygden. Landlottens försäljning- och marknadsföring sköts av LRF Media, och de 1,2 miljonerna som lotteriet ger är ett välkommet tillskott.

– Det här är pengar som går direkt ut i verksamheten. Vi använder dem till att investera i medlemmarnas bygdehus, ungdomsverksamhet, utemiljöer och digitalisering, säger Karin Fälldin, förbundschef.

– Vi är jättenöjda över utvecklingen och hoppas att alla ute i stugorna fortsätter att stötta landsbygden via Landlotten! säger Sofia Hamlund, Marknadsansvarig.

Förbundet har 1 433 bygdegårdar i 24 distrikt och nära 200 000 enskilda medlemmar, och förra året kunde man tack vare bidraget från Landlotten dela ut pengar till bland annat en ny bioduk och en upplyst pulkabacke. Större summor som ska användas på distriktsnivå delar förbundsstyrelsen ut som en utvecklingscheck.

Vill du veta mer om Landlotten? Surfa in på ​landlotten.se.

Sofia Hamlund
Försäljningschef Läsarintäkter