Nyheter

Silver till Skira i Swedbank Rivstart

Skira, det startupbolag som LRF Media är delägare i, knep en fin andraplats och 350 000 kronor i tävlingen Swedbank Rivstart.

Det går bra nu för Skira, det startupbolag där  LRF Media är delägare. Deras tjänst Skira Handel, en digital spannmålshandel, har fått ett gott mottagande i Östergötland och Västergötland, och alldeles nyligen lanserade man också tjänsten i Småland. Och i går kammade man också hem 350 000 kronor i nya utvecklingspengar, tack vare en fin andraplacering i tävlingen Swedbank Rivstart.

Hård konkurrens

- Det var knallhård konkurrens i tävlingen, och vi är otroligt glada över vår andraplats. Swedbank Rivstart är extra kul för oss eftersom det är en tävling med ett starkt hållbarhetsfokus. Det är förstås väldigt upplyftande att så många ser potentialen i vår plattform också ur ett hållbarhetsperspektiv, säger Felicia Bindekrans, marknadsansvarig Skira.

Skira var en av tio finalister i tävlingen, där första pris var en halv miljon kronor. Den översta pallplatsen knep bolaget Amferia, som utvecklat ett plåster som förhindrar infektioner i sår. Skira kammade hem silverplatsen, och är mycket nöjda med resultatet.

– Alla finalister var garanterade 200 000 kronor, men eftersom vi kom på andra plats fick vi med oss 350 000 kronor. Det är pengar som kommer väl till pass – efterfrågan på vår tjänst Skira Handel ökar, och vi fortsätter att utveckla den.Vi behöver utveckla vår tjänst snabbt för att möta våra användares förväntningar, säger Felicia Bindekrans.

Lanserar i Småland

Skira Handel lanserades i slutet av sommaren 2018. Den första regionen som fick möjlighet att utnyttja handelsbörsen var Östergötland – och efterfrågan ökade snabbt. Västergötland var näst på tur, och även där har affärerna gått som tåget. Nu senaste lanserades tjänsten i Småland, där  som också kompletterar de andra två spannmålsregionerna med ett större utbud på djurgårdar.

Under våren kommer tjänsten expandera till resterande län i södra Sverige.

För mer information, kontakta Felicia Bindekrans, marknadsansvarig på Skira på telefon 073 829 32 59.