Nyheter

Vätternrundans nya podcast produceras av Brid

"Hjälp! Jag ska cykla Vättern!" heter podden som kommer att guida lyssnaren in i cyklingens förlovade land mellan ekrar, växelvajrar och tajt lycra. Podden produceras av LRF Medias dotterbolag och kommunikationsbyrå Brid, och kommer att svara på viktiga frågor – som varför cyklande män alltid rakar sina ben, hur ska man sätta igång med sin träning och hur man undviker skavsår.

I podcasten får man bland annat följa två cyklister som kör Vätternrundan för första gången. Vi kommer ta del av stories från andra cyklister som delar sina minnen och erfarenheter från loppet och poddlyssnare kommer att kunna mejla in sina frågor och få svar av experter.

– Vi vill fånga energin, glädjen, ångesten och allt som finns när man kör Vättern för första gången. Podcasten hoppas vi kommer att ha en lugnande effekt för de som är oroliga, den ska inspirera och informera alla nybörjare inför sin första Vätternrunda, säger Ulrika Smith Svenstedt, marknadschef på Vätternrundan.

I studion finns en erfaren cyklist, samt en programledare med noll cyklingserfarenhet – både anställda på Brid.

– Att jobba med en organisation som Vätternrundan är en dröm, säger Brids strateg, tillika cykelexpert. Fredrik Almgren. Jag tycker att alla ska cykla! All cykling är bra cykling och vi vill gärna se flera personer på cykel framöver.

Positiv påverkan
– Vätternrundan har haft en stor och positiv påverkan på cykel-Sverige och med denna podcastsatsning hoppas vi att vi kan hjälpa andra att hoppa på en cykel och röra på sig ännu mer, säger Ulrika Smith Svenstedt.

– Vi lovar 20-25 minuter bra radio helt enkelt, säger programledaren Therese Krupa. Och till och med jag, som inte har någon nämnvärd cyklingserfarenhet, blir lite sugen på att dra på mig lite lycra och ge mig ut längs vägarna.