Nyheter

Skira finalister i entreprenörstävlingen Swedbank Rivstart  

Skira, det startupbolag som LRF Media är delägare i, är en av 10 finalister i entreprenörstävlingen Swedbank Rivstart och har chansen att vinna en halv miljon kronor.

- Det är verkligen jätteroligt att vi har kommit så här långt i tävlingen, som började med tusentals sökande. Vi har kommit långt i liknande tävlingar tidigare, men Swedbank Rivstart är extra kul eftersom det är en tävling med ett starkt hållbarhetsfokus. Det är upplyftande att fler än vi ser den stora potentialen hos Skiras plattform, även ur ett hållbarhetsperspektiv, säger Felicia Bindekrans, marknadsansvarig Skira.

Garanterade 200 000 kronor

Finalisterna är garanterade minst 200 000 kronor, och pengarna kommer väl till pass för Skira som fortsätter att utveckla sin tjänst Skira Handel i takt med att efterfrågan ökar.

- Just nu är efterfrågan större än utbudet, vilket är kul – men vi behöver utveckla vår tjänst snabbt för att lyckas möta våra användares förväntningar, avslutar Felicia Bindekrans.

Lanserar i Småland

Skira Handel lanserades i slutet av sommaren 2018. Den första regionen som fick möjlighet att utnyttja handelsbörsen var Östergötland – och efterfrågan ökade snabbt. Västergötland var näst på tur, och även där har affärerna gått som tåget. Nu lanseras tjänsten i Småland som kompletterar de andra två spannmålsregionerna med ett större utbud på djurgårdar, vilket är intressant för köparna.

Under våren kommer tjänsten expandera till resterande län i södra Sverige.

Följ finalen live den 7 februari klockan 16 på Swedbank Sveriges Facebooksida.

För mer information, kontakta Felicia Bindekrans, marknadsansvarig på Skira på telefon 073 829 32 59.