Nyheter

Land Lantbruk visar sitt stöd för våldsutsatta bönder

LRF Medias varumärke Land Lantbruk stöttar kampanjen #Rörinteminbonde. Kampanjen är ett initiativ av kaninuppfödaren Malin Sundmark för att visa stöd för våldsutsatta och trakasserade bönder.

En hashtag och ett märke att ha på sin profil på Facebook som visar att man stöttar bönder som utsätts för trakasserier. Land Lantbruk har under de senaste åren skildrat hur djurrättsaktivister utsätter svenska djurbönder för inbrott, skadegörelse, förföljelse och andra kriminella handlingar och nu uppmärksammar man kampanjen #rörinteminbonde och ber bönderna att berätta om sina erfarenheter.

– Brotten fortsätter att drabba lantbrukare och deras familjer. Kraven på att bönderna måste få ett ökat skydd har vuxit sig större, men än så länge ser vi inga konkreta förslag från myndigheterna om hur aktivisternas terror ska stoppas, skriver Anna Bratt, chefredaktör Land Lantbruk, i sin krönika.

Land Lantbruk vill nu gärna komma i kontakt med fler som har erfarenheter av djurrättaktivism.
Använd taggen #rörinteminbonde, eller maila din berättelse till red@landlantbruk.se och märk ämnesraden med #rörinteminbonde.