Nyheter

Land bjuder läsarna på vintips till svenska maträtter

Den goda svenska maten har alltid varit en viktig del i tidningen Land. Nu vill man även bjuda sina läsare på inspiration och idéer till goda och smaklyftande drycker som passar till maten, genom att anlita en vinexpert. Från och med mitten av januari 2019 kommer vin- och dryckestips att publiceras både i tidningen och på sajten land.se.

Känd vinexpert och Land-älskare
Maten och drycken till maten är viktigt för Land-läsarna och tidningen har alltid på olika sätt uttryckt en stark kärlek till den svenska maten och de svenska råvarorna. För att ytterligare förstärka denna passion, har Land anlitat vinexperten Gunilla Hultgren Karell. Hon är en välkänd vin- och kockprofil som förekommer flitigt i både tidningar och TV. Hon håller även kurser och reser runt världen i jakt på nya restauranger och intressanta viner.

– Jag känner det som en ära att få dela med mig av vin- och dryckestips till Lands läsare eftersom jag är uppväxt med tidningen och den ligger mig varmt om hjärtat. Det är en rolig utmaning att plocka ut godbitarna och förmedla dem vidare till Lands läsare, säger Gunilla Hultgren Karell.

Tipsar om smakrika drycker till ur-svenska rätter

Gunilla kommer dels att tipsa om viner till en del av alla de recept som Land publicerar varje år, dels tipsa om viner till några av de mest älskade maträtterna som Sverige har. Köttbullar, kalops, laxpudding och fiskgryta kommer alla matchas med smakfulla drycker, både från det allmänna utbudet i Systembolagets butiker och från beställningssortimentet. Dessutom kommer Gunilla tipsa om alkoholfria drycker, ett utbud som blir mer och mer intressant för varje år och som många väljer som dryck till maten. Det kan handla om cider eller öl som i många fall dessutom tillverkas i Sverige.

– Det känns oerhört roligt att välkomna Gunilla Hultgren Karell till Land och det ska bli spännande att få läsa och sprida hennes vintips till våra läsare och besökare. Extra roligt blir det att se vad hon tipsar om till våra mest älskade svenska rätter, säger Lands chefredaktör Joel Linderoth.

Första vintipset

Gunillas första vintips kommer att publiceras vecka 3 i tidningen Land och på Land.se och därefter veckovis. Håll utkik!