Nyheter

Stor uppmärksamhet kring ATLs granskning av EU-stödet

660 miljoner kronor - så mycket har Jordbruksverkets IT-system för att hantera EU-stödet till bönderna kostat. Ändå väntar tusentals bönder fortfarande på att få sina pengar. Det visar den granskning som LRF Medias varumärke ATL har gjort.

Jordbruksverkets hantering av utbetalningar till lantbrukare har kostat 7,4 miljarder i administration - det visar den granskning som LRF Medias varumärke ATL har gjort. Tusentals bönder väntar fortfarande på stödpengar. Men det IT-system som tagits fram för att hantera stöden fungerar inte - trots kostnader på 660 miljoner kronor.

- Det är inte bönderna som har tjänat på det här, det är IT-konsulterna, säger Börge Nilsson, som granskat stödhanteringen för ATLs räkning.

Läs mer på atl.nu eller se klippet om granskningen av IT-systemet här.