Nyheter

Skira Handel öppnar upp för Västergötland

Det går bra för Skira Handel, det startupbolag som LRF Media är delägare i. Under sommaren har Skira gjort succé i Östergötland – nu fortsätter man expanderingen och öppnar upp sin digitala marknadsplats för spannmålshandel också i Västergötland.

Skira Handel är Sveriges första digitala och transparenta handelsplats för spannmål och grovfoder. Med sin innovativa tjänst vill Skiras grundare Niklas Ericson och Joel Glemne, förändra hur spannmålshandel sker i dag genom att ge mer makt åt lantbrukaren att påverka förtjänsten på sin vara.

– Vi har valt att göra lanseringen stegvis av två skäl, dels för att garantera kvalitet i tjänsten, och dels för att vi vill utveckla tjänsten tillsammans med användarna. Vi har jobbat i en nära relation med lantbrukare och dragit lärdom av de affärer som gjorts, vilket lett till att vi successivt förbättrat tjänsten och våra processer kring handeln, säger Niklas Ericson, vd, Skira.

Under sommaren lanserades Skira Handel i Östergötland, och där är affärerna i full gång. Nu är det dags att utöka erbjudandet ytterligare, och valet föll på Västergötland – ett jordbrukstätt område med stora slätter, men också djurproduktion.

– Vi har länge haft en stor efterfrågan från just Västergötland och det här känns som helt rätt steg att ta, säger Felicia Bindekrans, marknadsansvarig för Skira. Dessutom ligger Västergötland i anslutning till Östergötland, vilket gör att handel mellan länen är möjlig.

Men det är inte bara Västergötland som knackar på dörren och vill komma in i tjänsten Skria Handel.

– Vi får in intresseanmälningar från hela Sverige, och så snart vi är redo kommer vi att öppna upp för fler regioner, lovar Felicia Bindekrans.

Vill du veta mer? Kontakta Niklas Ericson, vd, Skira eller Felicia Bindekrans, marknadsansvarig, Skira.