Nyheter

Qvisingsö gård är Årets spjutspetsföretag 2018

Nu är det klart – familjen Hilmersson på Qvisingsö gård, Tingsryd, har utsetts till Årets spjutspetsföretagare 2018 . Bakom utmärkelsen finns bland annat LRF Medias varumärke Land Lantbruk samt LRF Konsult, Swedbank och sparbankerna.

36 företag nominerades till tävlingen Årets spjutspetsföretag. Qvisingsö gård uppfyllde alla kriterier – som att vara lönsamt, ha en hållbar affärsplan och en omsättning på minst 2 miljoner kronor per verksamhetsår.

Verksamheten på Qvisingsö gård har utvecklats successivt under 20 år, och vuxit från 28 till dagens 400 kor. Fredrik och Camilla Hilmersson är lika glada som överraskade över utmärkelsen.

– De har väl sett att vi har tre olika ben att stå på, mjölken, köttet och skogen.
– Vi hoppas att det ska hålla, det är det vi bygger ut och satsar för. Sedan finns alltid en önskan om bättre lönsamhet, ett bättre mjölkpris, men det kan vi inte påverka, säger Fredrik Hilmersson till Land Lantbruk.

Läs mer om Årets spjutspetsföretag i Land Lantbruk