Nyheter

Här hittar du landets bästa gårdsbutiker

Förena nytta med nöje och ta en tur till någon av landets 1 000 gårdsbutiker. LRF Medias varumärke Land har sammanställt listan över gårdar med småskalig och hantverksmässig tillverkning och försäljning.

Förr var det kanske viktigare vem som hade odlat maten än vem som hade odlat den – i dag är det minst lika viktigt att veta var maten kommer ifrån.

Recept och god mat, framförallt svenskproducerad mat, är ämnen som ligger LRF Medias varumärke Land varmt om hjärtat – och som också landar mitt i prick hos läsarna. Det märks inte minst på intresset för bloggarna ”Jakten på den svenska maten”, ”Bondjäntan” och ”Skog till bord” som alla har fått stor uppmärksamhet under våren.

Men så här i sommartider växer också lusten att handla lokalt från småskaliga producenter – och Land har förstås sammanställt en pålitlig lista över gårdsbutiker från norr till söder. Varsågoda!

Läs mer och ta del av listan över gårdsbutiker här.