Nyheter

Grönt Väder ger dig koll på blommor och bin

Visst krävs det både värme och väta för att trädgårdarna ska blomstra – men glöm inte det hårda jobb som pollinatörerna gör. LRF Medias varumärke Grönt väder levererar både träffsäkra väderprognoser och har koll på blommorna som insekterna älskar. 

Bin, humlor, fjärilar, flugor och skalbaggar sliter hårt hela sommaren för att samla in föda och därmed pollinera våra växter. Ska du plantera nytt i sommar, så tänk gärna till på våra små flygande vänner. Kanske är det till exempel dags att sätta lite citronmeliss i en kruka?

I Sverige har vi runt 40 olika humlearter, varav en heter haghumla. Just haghumlan älskar örter och kryddväxter och den väldoftande citronmelissen är lite av en favorit.

Här hittar du fler växter som pollinatörerna älskar!