Nyheter

Heta lantbruksfrågor nyanseras i Land Lantbruks första blogg!

Med bloggen "En fot i myllan" kopplar LRF Medias varumärken Land Lantbruk och Land Skogsbruk ytterligare greppet om ämnen som berör både stad och land. Bakom bloggen står politiska chefredaktören Lena Johansson som bland annat fördjupar sig i frågorna kring mat, klimat och miljö.

Land Lantbruk och Land Skogsbruk lanserar sin första blogg – En fot i myllan. Bloggaren är Land Lantbruks egna politiska chefredaktör, Lena Johansson.

– Bloggen speglar mitt liv, med ena foten är på trottoarkanten och den andra djupt rotad i myllan. Båda perspektiven behövs, säger Lena Johansson.

Lena Johansson växte upp på en gård utanför Enköping men är sedan 30 år bosatt i Stockholm.

– Jag har jobbat med journalistik och kommunikation kring lantbruket i 30 år. Jag har märkt att det finns så många vedertagna ”sanningar” om de gröna näringarna. Jag vill vända på och syna dem, säger Lena Johansson.

Bloggen ”En fot i myllan” kommer att fördjupa sig i frågor kring lantbruk, skogsbruk, mat, klimat, miljö och företeelser i vår omvärld som berör både stad och land.

– Det här är en fantastisk möjlighet att fördjupa Land Lantbruks innehåll ännu mer och se till att all den kunskap och klokskap som finns i Lena Johansson kommer fler till del, samtidigt som det också visar Lenas stora engagemang för lantbruk och landsbygd, säger Joel Linderoth, publisher Land, Land Lantbruk och Land Skogsbruk.

Idén om en plattform med fördjupning och möjlighet att sprida Lena Johanssons erfarenheter har funnits under en tid. Och med bloggen har man hittat ett bra forum för att skildra hennes perspektiv.

– Lena Johansson har en enorm erfarenhet, både från journalistiken och från lantbruksvärlden och i bloggen kan hon förena, förklara och förvåna. Det kommer att bli väldigt spännande att följa, säger Joel Linderoth.

Lena Johansson
Politisk chefredaktör Land Lantbruk