Nyheter

Skira får pengar från Vinnova för att förändra handeln inom lantbruket

Startupbolaget Skira, där LRF Media är delägare, får 300 000 kronor av Vinnova för att fortsätta utveckla tjänster som förändrar arbetssätt och handel inom jordbrukssektorn.

Sanna SjöholmChef Kommunikation

– Vi är otroligt stolta och glada över bidraget från Vinnova, säger Niklas Ericsson, vd för Skira. Det är ett bevis på att fler och fler inser vilken potential det finns inom lantbruket och vad som kan åstadkommas med analys och statistik. 

– Bidraget kommer att finansiera en genomförbarhetsstudie för Skira, där vi kollar på applicerbarheten av ett system för kollaborativ intelligens där lantbrukare kan dela med sig av sina erfarenheter.

Skiras tjänster bygger på att lantbrukare hjälper varandra genom så kallad kollaborativ intelligens, där lantbrukare bidrar med information om sina affärer för att på så sätt hjälpa sig själva och andra. Skira samlar in och gör datan anonym och tillgänglig, för att på så sätt öka transparensen inom jordbrukssektorn. Via tjänsten Skira Priser får man ta del av prisjämförelser från hela landet, och näst på tur är tjänsten Skira Handel, som lättast kan beskrivas som en oberoende spannmålsbörs som förenklar affären för både köpare och säljare.   

 – Startup-bolag är viktiga för att få fram nya innovationer som driver på utvecklingen i näringsliv och samhälle. Stödet gör det möjligt för dessa nyskapande bolag med riskfyllda projekt att våga prova sina idéer och komma en bit på vägen att hitta en investerare, kund eller partner, säger Anna Edwall, programansvarig på Vinnova.

Vinnova delar ut totalt 27 miljoner kronor till 92 startup-bolag med innovativa affärsidéer. Bolagen, som valts ut i konkurrensen bland drygt 400 ansökningar, får ett bidrag på 300 000 kronor för att utveckla nyskapande lösningar som kan nå marknaden och bidra till Sveriges utveckling och konkurrenskraft.

För mer information: Kontakta Niklas Ericsson, vd, Skira, via mejl: Niklas Ericsson eller telefon +4670 718 47 77

Skira, med Joel Glemne och Niklas Ericsson, vd, får pengar från Vinnova för att fortsätta att utveckla sina tjänster.