Nyheter

Lands blogg ger svar på vad du ska äta – kolla in Jakten på den svenska maten

Allt fler väljer sin mat med stor omsorg. I Lands nya spännande blogg Jakten på den svenska maten kommer Anna Ross och Katarina Cumselius dela med sig av härliga recept och kunskap om våra svenska råvaror.

Anna Ross och Katarina Cumselius arbetar båda två inom LRF, Lantbrukarnas Riksförbund, och brinner för svensk mat. Smålänningen Anna är den typiska matmamman som älskar att laga enkel mat från grunden. Katarina har rötterna i Skåne men lever storstadsliv och är mer inriktad på restaurangmat, men även snabblagat och festliga menyer. Hon är agronom och har även varit med i Sveriges Mästerkock.

Jakten på den svenska maten är namnet på bloggen. Syftet med bloggen är att inspirera fler till att aktivt välja svensk mat.

– Valet att välja svensk mat ett enkelt sätt att bidra till mindre klimatpåverkan, bättre miljö, en schysst djurhållning, att vi behåller jobben i Sverige och att vi får en levande landsbygd. Att välja svensk mat i butiken behöver inte vara svårt, där finns det nästan alltid basvaror som kött- och mejeriprodukter och rotsaker. Men när man vill laga något speciellt eller gå på restaurang blir det klurigare och närmast en jakt, där av namnet på bloggen!

– Vår svenska mat ligger Land varmt om hjärtat och det kändes självklart att ta in bloggen under Lands tak. Ämnet är hetare än någonsin och intresserar många. Jag ser fram emot att följa Anna och Katarinas spaningar, säger Lands chefredaktör Carina Löfgren.

– Jakten på den svenska maten kommer att bjuda på alltifrån recept på svenska råvaror i säsong till veckomenyer och tips på restauranger med svenskt i menyn. Vi kommer också beskriva arbetet bakom råvarorna och därför besöka duktiga bönder som berättar om maten som till slut landar på tallriken, säger Anna Ross och Katarina Cumselius.

Kontaktpersoner

Anna Ross, anna.ross@lrf.se, 070-560 86 81

Katarina Cumselius, katarina.cumselius@lrf.se, 072-141 80 77

Carina Löfgren, Chefredaktör Land, carina.lofgren@land.se 070-333 01 39