Nyheter

Ny bloggare hos Land

Nu har bloggaren, inspiratören, odlingsfantasten och hållbarhetsentusiasten Johnna Gilljam anslutit sig till Lands bloggare med sitt inspirerande innehåll. Bondjäntan Odlar, som är en av hennes fyra bloggar, bjuder mängder av tips, tankar och goda råd om ett hållbart liv och inspirerande odling.

Lands bloggutbud fortsätter att växa. Det senaste tillskottet är Johnna Gilljam, kanske mer känd som Bondjäntan.

– Jag ser verkligen fram emot att bli en av Lands bloggare. Det ska bli väldigt kul. Jag har fått många frågor genom åren men när jag fick frågan om att flytta bloggen till Land kändes det rätt. Land står för något bra, något genuint, säger Johnna Gilljam inför starten.

Johnnas bloggar består av en huvudblogg och tre underordnade bloggar som ger följarna mängder av härlig läsning, tips och råd:

Bondjäntan Odlar, som är huvudbloggen och har funnits i nio år, bjuder på inspirerande odlingstips och hur man kan leva ett hållbart liv och samtidigt kunna ha en fungerande vardag.

Bondjäntans Tomater, innehåller allt du behöver veta om tomater. Johnna har även skapat Månadens tomatvän där olika trädgårdsprofiler och matkreatörer berättar om sina odlingsknep, favorittomater med mera.

Bondjäntans glädjehus, beskriver året i familjens växthus som också är ett kretsloppshus och kallas för Glädjehuset. Huset fungerar som hönshus på vintern och där varmbäddarna sköter uppvärmningen. Till våren, när hönsen får gå ut igen, är bäddarna gödslade och klara att börja odla tomater i. Johnna har även kurser i ämnet som är otroligt populärt.

Bondjäntans kök kommer att bjuda på en hel del recept kopplade till det Johnna odlar.

– Jag har alltid varit intresserad av samhällsfrågor och ett hållbart liv. Jag gillar att återskapande, att ta tillvara på det man har, säger Johnna, som även belönats med utnämningen Hållbar livsstil 2016 av organisationen Greenmatch.

Bloggen Bondjäntan Odlar kommer bli ett härligt inslag och ett väldigt bra komplement till Lands redan befintliga bloggar.

– Inom kort kommer vi även presentera ytterligare två spännande bloggprofiler på vår sajt. Trädgård, mat, hälsa och frågor om en hållbar livsstil är något som våra läsare och följare verkligen uppskattar, säger Lands chefredaktör Carina Löfgren. 

Foto: Björn Östman