Nyheter

25-årsjubileum för Öppen Trädgård med Land!

I år firar Öppen Trädgård med Land 25 år – evenemanget som engagerar hela 100 000 trädgårdsintresserade från norr till söder varje år!

Sanna SjöholmChef Kommunikation

Söndagen den 15 juli 2018 är en riktig festdag för hela Trädgårdssverige. Då firar Öppen Trädgård med Land 25 år – ett evenemang som varje år lockar närmare 100 000 trädgårdsintresserade i hela landet. Och redan i dag kan du träffa Lands redaktion på mässan Nordiska trädgårdar i Älvsjö. 

Öppen Trädgård med Land är tillfället då trädgårdsägare över hela landet välkomnar besökare till sina odlingar för en dag.

– Vi hade rekordmånga besökare förra året, men hoppas förstås på ännu fler i år när vi har 25-årsjubileum! Land var först med att arrangera Öppen Trädgård och eventet har betytt väldigt mycket för Trädgårdssverige, säger Lands chefredaktör Carina Löfgren.

Alla som har en trädgård som är välskött, unik, rolig eller som på annat vis sticker ut lite extra kan delta. Det enda kravet är att trädgården är privat och att utställaren inte tar ut någon entréavgift. Däremot brukar besökare ibland få möjlighet att köpa frön, plantor eller kaffe.

Den som vill delta anmäler sin trädgård på www.land.se/oppentradgard. Sista anmälningsdag är den 27 maj.

– I år är det enklare än någonsin att anmäla sig, och dessutom kan man på anmälningssidan se vilka trädgårdar som finns att besöka, säger Kristina Bäckström, som projektleder evenemanget.

På Facebooksidan Öppen Trädgård med Land publiceras löpande information om evenemanget, intressanta reportage och trädgårdstips.

Vill du veta mer, kontakta: 
Kristina Bäckström, projektledare Öppen Trädgård med Land 
mejl: kristina.backstrom@land.se
tel: 073-644 63 29

Carina Löfgren, chefredaktör Land
mejl: carina.lofgren@land.se

Kort om Öppen Trädgård med Land

Ett besök hos en Öppen Trädgård är alltid helt gratis och bjuder ofta frikostigt på idéer, kunskap och upplevelser. Folkfesten brukar locka närmare 100 000 intresserade trädgårdsentusiaster och odlare samt press från norr till söder. Under 2017 medverkade hela 122 trädgårdar. Öppen Trädgård med Land 2018 äger rum den 15 juli klockan 12.00-18.00.