Nyheter

Första veckan för Grönt Väder – mer än 25 000 nedladdningar!  

LRF Medias nya app Grönt Väder lanserades förra veckan och har redan fått mer än 25 000 användare.

I appen kan man ta del av prognoser från tre väderleverantörer, radarobservationer med tvåtimmarsprognoser och artiklar om väder och olika fritidsintressen.

Ladda hem appen för Iphone här och för Android här

Grönt Väder är ett samarbete mellan LRF Media och SMHI, där prognoser från svenska SMHI, norska YR och amerikanska GFS vägs samman i en kombo-prognos. Enligt de verifikationer som SMHI har tagit fram så är det framförallt träffsäkerheten för prognoser längre än fem dagar som blir bättre med kombo-vädret.

– Vi har fått ett väldigt bra mottagande för vårt Komboväder. I slutändan handlar det ju om att få så träffsäkra prognoser som möjligt, säger Johan Svensson, affärsutvecklingschef på LRF Media.

Appen Grönt Väder ersätter vädertjänsten WeatherPal. Det innebär att WeatherPal användare som har uppdaterat appen har fått Grönt Väder i sin mobil. Snart kommer grontvader.se ta över WeatherPals webbplats.

– Vi är mycket nöjda med starten. Att appen har tagits emot så bra ger oss massor av energi nu när vi ska utveckla nya funktioner och satsa ännu mer på den redaktionella avdelningen, säger Johan Svensson.

Ladda ned appen Grönt Väder här