Nyheter

Nu blir det bättre väder – ladda ned appen Grönt Väder!

Prognoser från tre väderleverantörer och radarobservationer med tvåtimmarsprognoser – LRF Medias nya app Grönt Väder ger hela Sverige bättre väderprognoser.

Sanna SjöholmChef Kommunikation

Grönt Väder är ett samarbete mellan LRF Media och SMHI. Sajten gröntväder.se har varit uppe en tid och nu kommer appen som  finns att ladda hem för Iphone och Android.

– I Grönt Väder-appen kan du jämföra prognoser från svenska SMHI, norska Yr och amerikanska GFS eller se en kombo-prognos, där vi väger samman prognoserna från de tre vädertjänsterna, säger Peter Söderquist, som projektlett arbetet med appen tillsammans med Katja Samoilina, affärsutvecklare på LRF Media.

– Samarbetet med LRF Media är spännande och dynamiskt. Vi hoppas att SMHI:s kompetens om väder och vatten ska vara en nyckel till framgång för Grönt väder och kommande nya tjänster, säger Kjell Lund Produktchef på SMHI Affärsverksamhet som har utvecklat appen.

Säkrare prognoser

Enligt de verifikationer som SMHI har tagit fram så är det framförallt träffsäkerheten för prognoser längre än fem dagar som blir bättre med kombo-vädret.

– Vi levererar både en snabb sammanfattning och en 10-dagarsprognos. SMHI är bäst i världen på svenskt väder, vilket också syns i att vi har riktigt bra radarinformation, bland annat med en prognos för de närmaste två timmarna, säger Frida Jonson.

Redaktionellt innehåll

Dessutom erbjuds spännande läsning om väder, ett redaktionellt innehåll som skapas av Grönt Väder och SMHI.

– Vi svenskar är ett otroligt väderintresserat folk. Våra prognoser riktar sig både till de som behöver säkra väderprognoser i sitt yrke och till de som vill veta hur vädret blir på sportlovet för att klä sig rätt, säger Frida Jonson.

För iPhone, ladda ner appen här och för Android här.

Katja Samoilina
Affärsutvecklare
Peter Söderquist
Projektledare, Affärsutveckling