Nyheter

Dags att nominera Hela Sveriges Land-stipendiat!

Vem vill du se som årets Landsbygdshjälte? Skicka in din nominering till tidningen Land före den 23 februari. Under Landsbygdsriksdagen i maj delas 35 000 kronor ut till den som väljs till Hela Sveriges Land-stipendiat. 

Sanna SjöholmChef Kommunikation

Multikonstnären Lisa Blochmann blev Hela Sveriges Land-stipendiat 2016 och fick då stipendiet för sina insatser för hela Fårös befolkningsframtid. FOTO: LOTTA OLSSON

Så fungerar Hela Sveriges Land-stipendium

1. Nominera. Fram till den 23 februari kan du vara med och nominera. Sök stipendiet själv – eller nominera någon som du tycker har gjort en bestående insats för sin bygd. Det kan vara en entreprenör, en föreningsmänniska, en kulturprofil eller någon som har gjort en udda gärning över det vanliga. Kort och gott: En person som har gjort det enklare och roligare att leva på landsbygden.

Nominera din kandidat före den 23 februari här i formuläret!

Du kan också nominera via brev. Skriv då en motivering varför just du eller din kandidat ska få stipendiet. Skriv ditt namn eller namnet på den du nominerar, adress, telefonnummer och mejladress. Uppge också i vilken ort eller kommun samt i vilket landskap din kandidat är verksam. Skicka till Hela Sveriges Land-stipendium, Land, Box 30133, 104 25 Stockholm.

2. Finalisterna utses. Juryn består av Carina Löfgren, chefredaktör på Land, Terese Bengard, verksamhetschef på Hela Sverige Ska Leva samt Joel Linderoth, publisher och ansvarig utgivare på LRF Media. De utser fem finalister som presenteras under våren. I maj utser juryn till slut en vinnare som kommer ett hyllas och premieras under Landsbygdsriksdagen i Örnsköldsvik den 18–20 maj 2018.