Nyheter

LRF Media söker controller

Har du några års arbetslivserfarenhet från redovisning och/eller controllerarbete och söker en bred och verksamhetsinriktad roll på ett genuint företag som står för kvalitativ kommunikation. Då är vi intresserade av dig!

Som Controller ingår du i avdelningen Administration och Drift bestående av 7 medarbetare där du rapporterar direkt till CFO. Primära kontaktytor är de olika avdelningarna inom LRF Media, externa leverantörer och kunder, myndigheter, revisorer och Koncernekonomi.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter som Controller:
Som Controller på LRF Media kommer du arbeta med bolagets rapportering och redovisning. Du kommer att ha en bred roll och rollen innefattar att vara ett affärsstöd och bollplank inom ekonomi- och redovisningsfrågor till primärt chefer i den övriga verksamheten men även utmana och kritiskt ifrågasätta. Du arbetar tätt ihop med Ekonomichef och Redovisningsansvarig med bokslutsrelaterade uppgifter.

Då företaget är inne i en spännande resa med att hitta nya produkter och tjänster finns det goda möjligheter att utvecklas inom rollen och få möjlighet att arbeta med nya affärer och projekt. I dina huvudsakliga arbetsuppgifter ingår:

  • Stötta redovisningsansvarig i bokslutsprocessen med analys av bokslut, reserveringar och avstämningar
  • Ekonomistyrning
  • Budget- och prognosarbete
  • Intäkts- och kostnadsuppföljning
  • Rapportering
  • Analysarbete
  • Vara behjälplig vid framtagandet av årsredovisning för moderbolaget och dotterbolagen
  • Adhoc-förfrågningar mm/allmän resurs för oplanerade uppgifter inom redovisnings- och Controllerområdet

Kvalifikationer och erfarenhet
Vi söker dig som har en högskoleutbildning eller motsvarande inom ekonomi och några års erfarenhet från redovisning och/eller controllerarbete. Du uppskattar att arbeta självständigt samtidigt som du tycker om att agera stöd och support till övriga medarbetare och chefer i ekonomirelaterade frågor. Du är van vid samt uppskattar att arbeta med högt som lågt och biter tag i det som behövs göras.

Mycket goda kunskapar i Excel och PowerPoint är en förutsättning och erfarenhet av att ha arbetat med Agresso är meriterande. Vidare kommunicerar du obehindrat på svenska i både tal och skrift.

Personliga egenskaper
För att trivas på LRF Media och för att vara framgångsrik i rollen som Controller är du prestigelös, flexibel och orädd. Du trivs med att ta egna initiativ och är proaktiv. Du har en stark drivkraft att få saker gjorda. Social kompetens och god kommunikativ förmåga är en förutsättning då tjänsten innebär många kontaktytor internt.

Du har ett stort intresse för ekonomi och en vilja utvecklas. Som person är det även viktigt att du har lätt för att se till helheten och agera utifrån bolagets bästa.

Placering: Stockholm

Rekryteringsprocessen sköts i samarbete med Meritmind.
Sök tjänsten här!