Nyheter

LRF Media köper Ehandel.se

LRF Media växlar upp takten i sin tillväxtstrategi och köper medieplattformen och branschforumet Ehandel.se med 15 000 e-handlare som medlemmar. Förvärvet innebär att bolaget tar en stark position i en bransch som växer i det närmaste explosionsartat.

Sanna SjöholmChef Kommunikation

– E-handel är den nya medieaffären, och har en stor betydelse för både boende och företagare på landsbygden, säger Ann Henriksson, vd för LRF Media.

Ehandel.se startades 2009 av Dan Nilsson, som också är majoritetsägare i bolaget. I dag är Ehandel.se Sveriges största mötesplats för e-handlare och e-handelsleverantörer.

– Vi har drivit upp en verksamhet som blivit mer aktuell för varje år och med en stor potential framåt, säger Dan Nilsson. LRF Media har ett framtidsfokus som imponerar på mig, med både ekonomi och mod att satsa på nya tjänster och produkter.

Med Ehandel.se i varumärkesportföljen får LRF Media viktiga affärsinsikter i en starkt växande bransch.

– Genom att äga och driva själva ämnet e-handel i Sverige får vi en plattform för viktiga insikter och relationer inom ett område som uttalat ligger i vår tillväxtstrategi, säger Johan Svensson, affärsutvecklingschef på LRF Media.

LRF Media har sedan en tid tillbaka en tillväxtstrategi med fokus på digitala nyttotjänster för de gröna näringarna. Under året har mediehuset startat Land Shopping, Agfo.se och Jobb & Karriär, lanserat tjänsten Väder.se i ett strategiskt samarbete med SMHI, samt investerat i startupbolaget Skira som levererar prisjämförelsetjänster för lantbrukare.

– Vi är väldigt glada över den här affären. E-handel är en viktig framtidsfråga för företagare inom det gröna näringslivet och för landsbygden, och det är en målgrupp som vi känner väl. Vi ser stora möjligheter och kommer som trygg och innovativ ägare att förvalta och utveckla Ehandel.se vidare, säger Ann Henriksson, vd för LRF Media.

Ehandel.se erbjuder nyheter och fördjupat redaktionellt material samt tjänster för medlemmar. För företag erbjuds flera spännande kommersiella tjänster utöver en traditionell mediepaketering.

– Vi har landets bästa kompetens i ämnet, tongivande branschanalyser, attraktiva medlemsförmåner i tjänsten Edge och en framgångsrik eventverksamhet i tjänsten Emeet. Det känns spännande att få fortsätta utveckla det här tillsammans med medarbetarna och LRF Media, säger Michael Wictor, vd, för Ehandel.se.

Bolaget Ehandel.se kommer att sitta kvar i Helsingborg.

Michael Wictor, vd Ehandel.se och Ann Henriksson, vd LRF Media

Ann Henriksson
VD LRF Media