Nyheter

Anna Bratt ny chefredaktör på Land Lantbruk och Land Skogsbruk

LRF Media fortsätter att locka namnkunniga redaktionella ledare. Nu rekryteras den rutinerade journalisten Anna Bratt som chefredaktör till Land Lantbruk och Land Skogsbruk.

Sanna SjöholmChef Kommunikation

– Jag ser verkligen fram emot att få arbeta med Land Lantbruk och Land Skogsbruk. De tar upp aktuella och viktiga frågor som rör de gröna näringarna, landsbygden och de som lever och arbetar där, säger Anna Bratt.

Anna Bratt kommer närmast från rollen som chefredaktör för Funktion i Fokus, en tidning och sajt som vunnit flera priser under hennes ledning. Dessförinnan jobbade hon på DN, bland annat som nyhetschef på DN.se.

– Land Lantbruk och Land Skogsbruk är starka varumärken med stor potential att fortsätta utvecklas, säger Anna Bratt.

Anna Bratt påbörjar tjänsten i början av 2018 och efterträder då Lena Johansson som blir politisk chefredaktör på samma titel.

– I och med rekryteringen av Anna Bratt så har vi ett perfekt team för att leda varumärkena till framgång, säger Joel Linderoth, publisher för Land-familjen. Anna Bratts utvecklande ledarstil kommer att stötta våra reportrar ytterligare, samtidigt som Lena Johanssons kunskap inom de gröna näringarna får fullt utslag i hennes nya roll.

Detta är den andra viktiga rekryteringen som LRF Media gör på kort tid, nyligen blev det också klart att Kristina Pousette lämnar Expressen för att bli ny onelinechef för Land, Land Lantbruk och Land Skogsbruk.