Nyheter

LRF Media och SMHI storsatsar på ny vädertjänst

Svenskarna tillhör världens mest väderintresserade folk - och det har LRF Media och SMHI tagit fasta på i ett nytt samarbete. Idag lanseras den nya vädertjänsten Väder.se.

Sanna SjöholmChef Kommunikation
– Med Väder.se vill vi ge alla väderberoende målgrupper ett relevant innehåll och i samarbetet med LRF Media får vi en professionell partner som bryr sig om hela landet och med en stark relation till det gröna näringslivet, säger Kjell Lund som är produktchef på SMHI.

Först ut på Väder.se kommer tjänsten Grönt väder med bland annat en ny radarkarta som visar nederbörd var 15:e minut samt tvåtimmarsprognoser. Det kommer dessutom att produceras exklusiva och veckovisa väderfilmer som en del av det redaktionella innehållet.

– Vår idé är att involvera våra extremt väderberoende målgrupper i utvecklingen av vädertjänsten, säger Johan Svensson som är affärsutvecklingschef på LRF Media.

Det redaktionella innehållet kommer att produceras av SMHI:s väderredaktion i samarbete med LRF Media och redaktionerna på ATL, Lantmannen, Land Landbruk och Land. Sajtansvarig blir Frida Jonson, som kommer närmast från rollen som digital strateg på ATL, Sveriges ledande nyhetsmedia för det gröna näringslivet.

– Den nya prognostjänsten för radarkartan, det redaktionella innehållet och de olika väderkällorna gör Grönt väder till en unik vädertjänst. Det känns roligt att få vara med och fortsätta att utveckla den digitala tjänsten i ett ämne som berör så många, säger Frida Jonson.

Väder.se lanseras som en redaktionell sajt nu och planeras komma som app för både iPhone och Android lagom till sportlovet 2018. LRF Media är ansvarig utgivare via det helägda bolaget Grönt Väder AB.

– Med Väder.se tar vi ytterligare ett steg i vidareutvecklingen av tjänster som gör nytta för våra kunder, och som hjälper LRF Media att växa vidare, säger Ann Henriksson, vd LRF Media.

På bild: LRF Medias vd Ann Henriksson och affärsutvecklingschef Johan Svensson lovar bra väderutsikter på www.vader.se

Johan Svensson
Affärschef

Om Väder.se

Väder.se lanseras som en redaktionell sajt nu och planeras komma som app för både iPhone och Android lagom till sportlovet 2018. LRF Media är ansvarig utgivare via det helägda bolaget Grönt Väder AB.