Nyheter

LRF Media lanserar tre nya sajter och plusmaterial för land.se, landlantbruk.se och landskogsbruk.se

LRF Media lanserar i dag en digital premiumversion för varumärkena Land, Land Lantbruk och Land Skogsbruk, med exklusivt material för den som är inloggad.

Sanna SjöholmChef Kommunikation
noimage

– Vi vill premiera våra inloggade läsare med ännu mer relevant och unikt material, säger Estelle Ejdeholm, Publisher för varumärket Land.

LRF Medias varumärken Land, Land Lantbruk och Land Skogsbruk når över 850 000 läsare i tryckta och digitala kanaler. Den som prenumererar på alla de tryckta tidningarna får redan i dag dessa levererade tillsammans varje vecka, men digitalt har varumärkena hittills varit separerade. Nu lanserar mediehuset visuellt sammanhållna sajter där man lätt kan vandra mellan www.land.sewww.landlandbruk.se och www.landskogsbruk.se, dessutom med plusmaterial för dem som loggar in.

– Våra besökare kommer att mötas av ett nytt och tydligt utseende som är optimerat för att läsas i mobil, där det är lätt att navigera och där vi har möjlighet att erbjuda mer relevant innehåll till de olika målgrupperna, samtidigt som flödet ger en större bredd, säger Estelle Ejdeholm.

Bakom de nya sajterna finns också en ny publiceringsmiljö med direktpublicering, vilket underlättar för redaktionerna att jobba med snabba och direkta nyhetsflöden.

– En stor del av vårt material kommer att fortsätta vara tillgängligt för alla, men när det gäller exklusivt och unikt material så kommer vi att låsa in det och kräva login för att nå det, säger Annika Lindecrantz, Publisher för Land Lantbruk och Land Skogsbruk. För oss betyder ett inloggat läge att vi kan ge våra besökare online bättre service, eftersom vi inte längre behöver ta hänsyn till presstider och när den tryckta tidningen kommer i brevlådan.

Land når varje vecka 600 000 besökare i digitala och tryckta kanaler, medan Land Lantbruk och Land Skogsland når drygt en kvarts miljon läsare inom lantbruk- och skogsbruk. De senare är Sveriges största titlar inom de gröna näringarna, men också medlemstidningar för LRF, Lantbrukarnas Riksförbund – och samtidigt som det digitala Landpaketet sjösätts så lanseras också en helt medlemsexklusiv tjänst för LRF-medlemmar under landlantbruk.se.

– Vi utvecklar hela tiden tjänster och produkter som verkligen kan göra nytta, och med vår tjänst Svepet kommer vi att bevaka allt som händer inom lantbruk- och skogsbruk, både i Sverige och utanför våra gränser. Tjänsten kommer bara att vara tillgänglig för de som är medlemmar i LRF och vi har stärkt vår redaktion med en heltidstjänst för att se till att Svepet är ständigt aktuellt. Fokus ligger på att välja ut, paketera och kommentera aktuella branschnyheter sju dagar i veckan, säger Annika Lindecrantz.

Joel Linderoth
Chefredaktör Land

Skottorp säteri är Årets spjutspetsföretag 2024

Företaget Skottorp Säteri i Halland har utsetts till Årets Spjutsföretag 2024. En genomtänkt företagsstrategi för att vässa samtliga produktionsinriktningar banade väg för vinsten. "Skottorp är en förebild för ett svenskt välskött, inspirerande och ekonomiskt lönsamt lantbruksföretag", säger Anna Nilsson, politisk chefredaktör Land Lantbruk.

Läs mer

Ny webb-tv-serie från ATL ger djupare insikt i EU-valet

Nu lanserar LRF Medias varumärke ATL en ny webb-tv-serie som ska ge en bättre förståelse för EU-valet. Reportrarna Sara Johansson och Cecilia Persson var på plats i Strasbourg under den sista sessionen i EU-parlamentet inför valet den 9 juni för att spela in programmet.

Läs mer

Pressfrihetens dag – då river vi betalväggen på ATL.nu  

I dag, den 3 maj, firas för 31:a året i rad pressfrihetens dag. För att uppmärksamma dagen river vi på LRF Media betalväggen på vårt varumärke ATL för en dag – samtidigt gör vi en donation till Ukrainian Media Fund för att stödja deras arbete med att främja pressfrihet och oberoende journalistik.

Läs mer

Faktaruta

Lorem ipsum dolor sit amet
sdvlösdv as as vösa
osvkrvelrknekrb
dfmkbdfklbd