Vad kommer hända 2024?

Varken LRF Media eller våra chefredaktörer ligger på latsidan. Det är dags att redan nu börja planera för nästa år. Det finns en hel del saker att se fram emot under 2024.

 

 

Joel Linderoth, tidningen Land

Joel Linderoth är chefredaktör på Land.

Berätta lite om Tidningen Land
Land är verkligen en tidning som ligger mitt i tiden. Intresset för odling och livet på landet är starkt, viljan att lära sig mer om svensk natur och svenska råvaror är större än någonsin och där är vi, som alltid, både kunniga och trovärdiga. Vi vet vad som behövs för att må bra, både nu och framåt. Vi guidar och underhåller våra läsare på ett härligt och inbjudande sätt.

Kommer ni fokusera på någon särskild fråga under 2024?
Vi fortsätter att ge inspiration för ett gott liv på landet. Det kommer handla om de bästa odlingstipsen, hur man sköter sitt hus och sin fastighet och hur man njuter av livet i naturen – på alla möjliga och omöjliga sätt. Vår fråga är alltid landsbygdens väl och det fortsätter vi med under 2024.

Vad ser du mest fram emot med nästa år?
Framförallt att fortsätta utveckla Land både i tidning och på sajt. Vi kommer lansera många nya serier och nya vinklar på livet på landet och också introducera flera spännande namn som kommer göra tidningen ännu mer spännande och nyttig. 2024 kommer bli ett väldigt utvecklande år!Annica Lindecrantz, Land Lantbruk

Annika Lindecrantz blir ny ansvarig för AGFO, vid sidan om sin roll som chefredaktör för Land Lantbruk.

Berätta lite om Land Lantbruk
Land Lantbruk och Land Skogsbruk är LRF:s medlemstidningar och det betyder att vi når ut till cirka 150 000 lant- och skogsbrukare i Sverige.

Kommer ni fokusera på någon särskild fråga under 2024? Land Skogsbruk kommer ha koll på EU:s tvingande lagstiftning om att restaurera svensk skog, det kommer att vara en av de stora frågorna. Även ersättningsfrågan för skogsägare i artskyddsfall är fortsatt het. För enskilda skogsägare är det såklart fastighetspriserna, räntorna och vad virkespriserna ger på sista raden som intressant.
Land Lantbruk följer upp hur 2023, som blev ett vädermässigt tufft år, påverkar lantbrukarnas ekonomi under 2024. Konsekvenserna av utbrottet av afrikansk svinpest kommer även det vara i fokus under 2024, och den 9 juni är det val till Europaparlamentet vilket vi kommer att bevaka. 

Vad ser du mest fram emot med nästa år?
Ett bättre ekonomiskt läge för våra lantbrukare, med förhoppningen om stabilare ränteläge, jämnare väder och ett slut på kriget i Ukraina.Lilian Almroth, ATL

Berätta lite om ATL
ATL är Sveriges ledande nyhetstidning inom jord, skog och entreprenad! Vi står för obereonde lantbruksjournalistik och ATL har levererat lantbruksnyheter och relevanta annonser till läsarna sedan starten 1884. Vi vänder oss till företagare inom jordbruk och skogsbruk samt alla som är intresserade av utvecklingen och de viktigaste händelserna inom de gröna näringarna. Pappersutgåvan utkommer en gång i veckan året runt och på sajten levererar vi nyheter sju dagar i veckan.

Kommer ni fokusera på någon särskild fråga under 2024?
Vi har massor av på gång! Vi planerar att börja året med en artikelserie om hur man håller skadedjuren borta från gården, och inför vårbruket planerar vi att skriva extra mycket om maskinservice och ha någon form av checklistor. Under hela året kommer vi att skriva mycket om unga lantbruksföretagare, och vi har ett extra fokus på SLU:s studentkårer, där vi erbjuder medlemmarna en gratis digital prenumeration. Vi räknar också med att göra ett större nedslag kring hyggesfritt skogsbruk under året. Och kriget i Ukraina fortsätter med fruktansvärda lidanden, ATL är på plats och rapporterar hur lokala bönder hanterar kriget.

 Vad ser du mest fram emot med nästa år?
Att fortsätta att utveckla ATL:s innehåll. Till exempel tittar vi nu på om och hur vi kan göra mer ljud, som ämnespoddar.

 

Vill du hänga med på vår resa under 2024?  Klicka här för att boka din medverkan!