Annica Lindecrantz: För mig betyder Borgeby ny kunskap

Den 28:e och 29:e juni går Borgeby fältdagar av stapeln. Under två intensiva dagar samlas lantbrukare, producenter och publicister för att nätverka, diskutera och uppleva framtidens lantbruk. Annica Lindecrantz, chefredaktör på Land Lantbruk och Land Skogsbruk ser fram emot mässan.

 Annica besökte Borgeby för första gången 2017. Det hon tar med sig efter varje år är att Borgeby är en plats att lära sig på. 

– För mig betyder Borgeby ny kunskap, här visas det senaste inom svenskt lantbruk, jag lär mig massor av vara på plats i Borgeby. Dagarna betyder också en möjlighet att möta våra läsare – möten som alltid ger mycket. Det kan handla om feedback på våra tidningar men ofta leder samtalen också till nya uppslag i tidningarna. 

Energifrågan i fokus 

I år kommer mycket fokus att ligga på energifrågan. Det kommer finnas många intressanta samtal, diskussioner och lösningar att titta närmare på. 

– Det finns mycket i de olika seminarietälten som intresserar mig, alltifrån nya tekniska innovationer till solparksarrende. Jag hoppas också få tid att lyssna på hur invasiva ogräs kan upptäckas med hjälp av sökhundar. Jag har själv hund som jag gått sökkurser med.    

Samlar alla med intresse för jordbruk

En av Borgebys viktigaste faktorer är att det är en samlande punkt. Här samlas producenter, publicister, annonsörer och lantbrukare som delar samma stora intresse – jordbruk. Det är här som erfarenheter ska utbytas och utmaningar diskuteras, menar Annica.  

– Det finns många beröringspunkter som vi borde bli bättre på att samarbeta kring. Och vi på LRF Media har många kanaler där vi kan lyfta frågeställningar och berätta om vad producenter och annonsörer har på gång. Sen är det ett ypperligt tillfälle att få lyssna till spännande föredrag i de olika tälten. 

Kommer Land Lantbruk och Land Skogsbruk göra något speciellt under mässan?  

– Ja, det kommer vi. Dels kommer vi att ha en monter där man kan träffa mig som chefredaktör och prata journalistik. Jag hoppas många av våra läsare kommer dit och berättar vad de tycker är bra med tidningarna och vad vi borde skriva mer om. Sen kommer jag och min kollega Rebecca Johansson att berätta om teknikutmaningar i lantbruket kl 12.25 i tältet Axet, så dit hoppas jag att många kommer och lyssnar. Vi kommer att berätta om vår tävling Teknikutmaningen som firar fyra år i år, och vi kommer att prata om behovet av nya tekniska lösningar.