Joel Linderoth är chefredaktör på Land.

Lär känna Joel och tidningen Land

Under hösten kommer du får lära känna chefredaktörerna i LRF:s stora familj av tidningar och titlar. Först ut är chefredaktören för Land – Joel Linderoth!

Berätta lite om varumärket Land!
– Land är tidningen som alltid sätter livet på landet främst! Vi ser till hela Sverige oavsett var man bor och verkar och vill leva sitt liv. Vi ger idéer, bygger kunskap och underhåller – varje vecka!

Vad kan man läsa om i Land?
– Land är bred i sin ämnesflora och bjuder på reportage inom odling och trädgård, hus & hem, natur, mat och hälsa. Plus mycket annat! Vill man ha en nyfiken, engagerad och spänstig blick på livet så hjälper vi till med det. Våra stora reportage berättar om människorna som driver utvecklingen i byar och orter, om idéerna som ger ny näring till bygden och hur man gör för att få ett bättre liv. Konkreta tips om livet i naturen, självhushållning och hur man bakar bästa brödet samsas med spännande artiklar om hantverk, nostalgi och bilar. Bland mycket annat.

Hur många prenumererar på tidningen?
– Vi har en upplaga på omkring 115 000 exemplar och omkring 300 000 läser oss i print. Varje vecka! Och på vår sajt land.se har vi omkring 190 000 besökare i veckan, vi får in ett stort antal nya besökare per dag eftersom många hittar till oss via sökmotorer.

Hur skulle du beskriva målgruppen som läser tidningen?
– Det är personer som är intresserade av livet på landet i vid mening, som älskar odling i olika form, som tycker att mat med svenska råvaror är viktigt och som lever nära jorden, skogen och marken. Och vår sajt Land.se är som en digital förlängning av vår målgrupp, men med fler yngre och mer urbana läsare – ämnena trädgård, mat, djur och natur dominerar. Vi är starka i sökmotorer, har en stor och lojal målgrupp i sociala medier och ett imponerande antal prenumeranter på våra digitala utskick.

Varför tycker du att man ska annonsera i Land och på land.se?
– För att det är ett väldigt bra varumärke att synas tillsammans med. Våra läsare läser snart sagt allt vi skriver, de vet att vi är trovärdiga, engagerade och intresserade och en annons i Land ger effekt – det är en naturlig del av innehållet i tidningen och värdesätts av våra läsare. Av samma anledning ska man annonsera på Land.se – vi är en trovärdig avsändare, något som kanske är extra viktigt för annonsörer i dagens digitala landskap. På sajten når vi dessutom ännu fler läsare inom Lands ämnesområden, och annonsörer inom trädgård, mat, djur och natur har lätt att hitta bra kunder.

Vill du annonsera i Land? Klicka här för att lära känna våra teammedlemmar!