ATL satsar på rörligt – lanserar 2 500 videoreportage på ny TV-sajt

ATL, affärstidningen för lantbruket, började tidigt med videojournalistik. Nu lanserar man en ny TV-sajt som samlar över 2500 videoreportage om allt från traktortester till skogsbruk och stöldskydd.

ATLs nya TV-sida samlar över 2500 videoreportage där allt från traktortester, spannmålsläget och udda maskiner finns tillgängligt. Nya ATL-TV är ett svar på läsarnas stora intresse för rörligt innehåll, men också ett format som är efterfrågat av annonsörerna.

ATL började producera videor om lantbrukets utveckling och händelser redan 2011, och med åren har det blivit över 2500 reportage. På den nya TV-sidan presenteras alla videoproduktioner från åren i kronologisk ordning under kategorierna Lantbruk, Skog och Teknik.
– I arkivet hittar vi många tekniknyheter, en mängd inslag från de stora mässorna och reportage från spannmålsfälten, om allt från skördeläget till nya grödor och de senaste forskningsrönen. Det har under åren också blivit många serier som handlar om allt från att brandsäkra och stöldskydda gården till miniskotare och vedmaskiner, säger Lilian Almroth, chefredaktör ATL.

Den nya TV-sidan är också ett svar på annonsörernas längtan efter ett rörligt format.
– ATL-TV kommer inte att ligga bakom betalväggen och är därför tillgänglig för fler, det ökar potentialen för våra annonsörer. Fler och fler jobbar med rörlig kommunikation och formatet konverterar bra – det finns ett stort intresse för ATLs videoproduktioner från våra annonsörer, säger Josefine Blomquist, annonschef LRF Media.

Under kategorin skog på TV-sajten finns förutom många nedslag bland barkborrar, bränder och sågverk även Virkesstudion, som produceras av Virkesbörsen i samarbete med ATL.

För mer information, kontakta Lilian Almroth, chefredaktör ATL, 010-184 43 79

ATL är lantbrukets affärstidning och Sveriges ledande nyhetstidning inom jord, skog och entrepernad. ATL är politiskt oberoende och sedan starten 1884 en pålitlig källa för de viktigaste händelserna, analyser och utveckling inom de gröna näringarna.