Lantbrukspodden är nominerad till årets ljud!

Lantbrukspodden och Land Lantbruk är nominerade till Tidskriftspriset i kategorin Årets Ljud.

– Otroligt roligt, Lantbrukspodden fyller tio år i år, så det är extra kul att den blir uppmärksammad! Vi lyfter aktuella ämnen, och har bland annat fokuserat på psykisk ohälsa som en arbetsmiljöfråga, säger Annika Lindecrantz, chefredaktör Land Lantbruk med Land Skogsbruk.

Det första avsnittet av Lantbrukspodden kom den 16 april 2013, och för innehållet svarade Anna Nilsson, idag politisk chefredaktör på Land Lantbruk, och tidigare kollegan Camilla Olsson.
– Det är jättekul att vi uppmärksammas eftersom vi var absolut först med att ge ut en svensk lantbrukspodd – den var också en av de allra första ämnespoddarna. Det är fantastiskt roligt hur podden har utvecklats sedan vi startade den för tio år sedan, säger Anna Nilsson.

I dag medverkar hela redaktionen i produktionen av Lantbrukspodden, och varannan vecka kommer ett nytt avsnitt ut. Nyligen presenterades en serie om unga lantbrukare som hyllats extra mycket av lyssnarna, och som också lyfts i Sveriges Tidskrifters nominering:

”I en enkel och ostressad form låter Lantbrukspodden olika lantbrukare – inte minst den unga generationen – berätta om sin verklighet i en podd som känns som ett med sin målgrupp utan att rygga för vare sig kontroverser eller det riktigt smala.”

På Tidskriftsgalan den 25 oktober utses vinnaren, och i kategorin Årets Ljud är Land Lantbruk nominerad tillsammans med podcast-serien Från golvet – Arbetet och podcast-serien De inlåsta pojkarna, som är ett samarbete mellan Dagens ETC och Podme.

Du vet väl att du kan höras i Lantbrukspodden?  Klicka här för att komma i kontakt med en av säljarna!