Nyheter

Ester Hertegård är Land Lantbruks och Land Skogsbruks nya ledarskribent

Ester Hertegård är ny ledarskribent på LRF Medias varumärke Land Lantbruk och Land Skogsbruk.

- De gröna näringarna är en sektor som är bokstavligt talat är livsviktig och påverkar oss alla. Samtidigt som slarvig politik har bidragit till att göra det svårare att livnära sig på de gröna näringarna som enskild aktör i Sverige. Tillgång till livsmedel, råvara och energi har även en säkerhetspolitisk aspekt som alltför sällan belyses, säger Ester Hertegård.

Ester är 29 år och läser till ekonomagronom på SLU i Uppsala, men kommer ursprungligen från en skogsgård i Undersåker utanför Östersund. Där är hon uppvuxen med Land Lantbruk och Skogsbruk på köksbordet. Hon har också skrivit mycket om jord- och skogsbruksfrågor när hon jobbat som ledarskribent på Svenska Nyhetsbyrån och Barometern. 

- Jag tror att det är viktigt att vara blåslampa på Livsmedelsstrategin för att något ska hända som gör konkret skillnad. I skogspolitiken är det viktigt att inga ytterligare inskränkningar i äganderätten flyger under radarn från skogsutredningen rakt in i lagstiftning. Det är några delar som jag hoppas på att kunna bidra med på Land Lantbruk och Land Skogsbruk, säger Ester.

Land Lantbruk och Land Skogsbruk har sedan tidigare ledarskribenterna Lena Johansson, Knut Persson och Pär Fornling. Ester kommer skriva om ämnen som hon brinner för så som jord- och skogsbruk och dra på sina erfarneheter från politiken. 

​​​​​​Ester har även studerat på KTH och tidigare jobbat med politik både i riksdagen och i Bryssel.

Här kan du läsa Esters senaste ledare.