Nyheter

Här är juryn för Land Lantbruks tävling Teknikutmaningen

Nu är tävlingsjuryn för 2021 års upplaga av Land Lantbruks Teknikutmaningen på plats. LRF Medias varumärke Land Lantbruk arrangerar tävlingen Teknikutmaningen – som premierar smarta lösningar och innovationer inom hela lantbrukssektorn. Tävlingsbidragen inspirerar till idéer för att utveckla smart teknik som förbättrar, utvecklar och effektiviserar lantbruket som näring.

Publicering av tävlande bidrag sker löpande i tidningen och kommer att bedömas av en tävlingsjury. Vinnaren kommer att presenteras i Land Lantbruk i slutet av november 2021.

Tävlingsjuryn i årets upplaga
Juryordförande för Teknikutmaningen är Anna Nilsson, chefredaktör på Land Lantbruk. Resterande jurymedlemmar är Elisabeth Hidén, ordförande LRF Ungdomen, Stefan Ranch, lantbrukare Tystberga, Emma Brihall, ordförande Ultuna Studentkår och Anders Herlin med expertområde byggnadsfunktion och djurmiljö i mjölk- och nötköttsproduktion vid SLU. Tävlingsrådet ger underlag till juryn och den består av tävlingens sponsorer som representeras av Belma Hörnkvist, Lantmännen Maskin, Patrik Wijk, Kramp, och Bo Stark, Väderstad.

Fakta om Teknikutmaningen
Syfte: Land Lantbruks tävling Teknikutmaningen vill lyfta intresset för smart jordbruksteknik.
Upplägg: Tävlingen består av två heat, där heat 1 pågår från den 1 april till den 15 juni 2021. Heat 2 pågår från den 1 augusti till den 1 november 2021.
Pris: Vinnaren belönas med 25 000 kronor, tvåan med 10 000 kronor och trean med 5 000 kronor (ev. vinstskatt betalas av vinnaren).
Sponsorer: Väderstad, Kramp och Lantmännen Maskin.

Skicka in ditt bidrag till: teknikutmaningen@landlantbruk.se

Läs mer om tävlingen här.

För mer information, kontakta:
Anna Nilsson, chefredaktör Land Lantbruk, anna.nilsson@landlantbruk.se, 073 644 63 53
Jonna Söderqvist, teknikreporter Land Lantbruk, jonna.soderqvist@landlantbruk.se, 010 184 25 65