Nyheter

Ny omgång av Land Lantbruks tävling Teknikutmaningen

Nu öppnar Land Lantbruk anmälan för tävlingen Teknikutmaningen. I år utan åldersgräns - tävlingen riktar sig till alla som vill presentera sin bästa tekniklösning.

Förra året lanserade Land Lantbruk Teknikutmaningen, en tävling för den som gillar och drivs av intelligent jordbruksteknik.

– Det känns verkligen jättekul att sparka i gång en helt ny tävlingsomgång, vi vet att potentialen är enorm och är så nyfikna på vilka spännande bidrag som kommer att skickas in, säger Anna Nilsson, chefredaktör på Land Lantbruk.

Ämnet är fritt – allt från smarta lösningar inom växtodling till innovationer inom inomgårdsteknik – och allt däremellan.

– Vi vill lyfta intresset för jordbruksteknik och vi tror att tävlingsbidragen kan inspirerar till idéer som förbättrar och utvecklar lantbruket som näring. Det är syftet med vår tävling, säger Anna Nilsson.

2020 års premiärupplaga av tävlingen hade en åldersgräns på 35 år för att lyfta unga talanger med ett stort teknikintresse. I år fortsätter satsningen, denna gång utan åldersgräns så att alla som vill kan vara med och tävla.

Att delta i Teknikutmaningen är enkelt och idéer anmäls direkt till Land Lantbruk. Likt förra året så består tävlingsupplägget av två heat. Publicering av tävlande bidrag sker löpande i tidningen och kommer att bedömas av en tävlingsjury. Vinnaren kommer att presenteras i Land Lantbruk i slutet av november.

Vinnaren i Teknikutmaningen belönas med 25 000 kronor, 10 000 kronor går till silvermedaljören och 5 000 kronor till bronsplatsen. Ansökan i heat 1 är öppen till 15 juni 2021. Läs mer om tävlingen här.

Tre stolta sponsorer av Teknikutmaningen är klara, de är branschaktörerna Väderstad, Kramp och Lantmännen Maskin.

Fakta om Teknikutmaningen
Syfte:
Land Lantbruks tävling Teknikutmaningen vill lyfta intresset för smart jordbruksteknik. Tävlingsbidragen inspirerar till idéer för att utveckla smart teknik som förbättrar, utvecklar och effektiviserar lantbruket som näring.
Upplägg: Tävlingen består av två heat, där heat 1 pågår från den 1 april till den 15 juni 2021. Heat 2 pågår från den 1 augusti till den 1 november 2021.
Pris: Vinnaren belönas med 25 000 kronor, tvåan med 10 000 kronor och trean med 5 000 kronor (ev. vinstskatt betalas av vinnaren).
Bedömning: Alla bidrag bedöms av Teknikutmaningens tävlingsjury som består av experter och representanter från branschen.

Skicka in ditt bidrag till mejladressen: teknikutmaningen@landlantbruk.se

Vinnaren kommer att presenteras i Land Lantbruk i slutet av hösten 2021.

Fakta om Land Lantbruk
Land Lantbruk är LRFs medlemstidning och Sveriges största lantbrukstidning. Tidningen täcker det breda spektrum av verksamheter som Sveriges lantbrukare arbetar inom. Land Lantbruk har en räckvidd på 180 000 läsare i print.

För mer information, kontakta:
Anna Nilsson, chefredaktör Land Lantbruk, anna.nilsson@landlantbruk.se, 073 644 63 53
Jonna Söderqvist, teknikreporter Land Lantbruk, jonna.soderqvist@landlantbruk.se, 010 184 25 65