Nyheter

Landpaketet fyller 50 år!

I år är det 50 år sedan LRF Medias varumärke Land kom ut med sitt allra första nummer – något som kommer att firas hela 2021. Under året kommer Land, Land Lantbruk och Land Skogsbruk att fira med tävlingar, jubileumsprodukter och tillbakablickar på de största händelserna sedan 1971.

– Vi kommer att lyfta något minnesvärt från de 50 åren i varje utgåva 2021. Vi uppmärksammar de händelser som folk kommer ihåg, som när vi myntade begreppet ”gröna vågen” och hur vi förde kampen om djurens bästa tillsammans med Astrid Lindgren – och mycket, mycket mer, säger Joel Linderoth, chefredaktör på Land.

När tidningen Land kom ut i januari 1971 var den en sammanslagning av Jordbrukarnas Föreningsblad och RLF-tidningen. Idén att göra två tidningar i en – en del för bönderna och en annan för konsumenterna – var unik och ledde till att chefredaktören Håkan Rydén fick ta emot Stora Journalistpriset. Det unika konceptet har levt kvar och varit framgångsrikt i 50 år. Nyligen fick Land till exempel ta emot Sveriges Tidskrifter Stora Pris och tidningen är fortfarande en av Sveriges största veckotidningar.

Land Lantbruk ägnar sitt födelsedagsnummer helt och hållet åt artiklar om startåret 1971. 

– Vi är så stolta över att ha funnits i 50 år och under hela året kommer vi att bjuda på en minneskavalkad om traktorer, motorsågar och annan lantbruksteknik från 1971. Vi bjuder också på tillbakablickar om det stora mötet i Jönköping som lockade 20 000 bönder från hela landet, om mjölkpriset och Skärholmsfruarna och att det faktiskt var tolv plusgrader i januari i Ångermanland redan för 50 år sedan, säger Anna Nilsson, chefredaktör Land Lantbruk och Land Skogsbruk.

För att uppmärksamma varumärkena Land, Land Lantbruk och Land Skogsbruks betydelse för det gröna näringslivet har en webbplats som knyter samman året skapats, där läsarna kan delta i roliga tävlingar, läsa om historiska tillbakablickar och shoppa jubileumsprodukter. Besök jubileumssidan här och håll dig uppdaterad om allt som händer under året.

Kontakt:
Joel Linderoth, chefredaktör Land, joel.linderoth@land.se, 010-184 43 26
Anna Nilsson, chefredaktör Land Lantbruk/Skogsbruk, anna.nilsson@landlantbruk.se, 010-184 41 60