Nyheter

LRF Media hyllar hållbarhet med Green Friday på Black Friday

För tredje året i rad hyllar LRF Medias ehandelsplats, Land Shopping, svenska produkter och svenskt hantverk med en ”Green Friday” på årets största shoppingdag. – Det finns ingen plats för Black Friday i Land Shopping, det krockar med vårt hållbarhetsfokus, säger redaktören Helena Nimbratt.

Den 29 november är det dags för Sveriges största shoppingdag, Black Friday, ett amerikanskt koncept som fått fäste i svenska butiker och webbshoppar. Land Shoppings handelsplats, som är känd för sitt stora sortiment av svenska, hållbara produkter och hantverk från företagare från hela landet, väljer i stället att satsa på ”Green Friday”.

– Vi vill hylla modiga entreprenörer som har haft modet att bygga in hållbarhet i sin affärsmodell, samtidigt som vi lyfter fram cirkulära produkter av återvunnet material i vårt sortiment, säger Helena Nimbratt.

Några av årets bästsäljare har man också ett Green Friday-erbjudande på, som Brokigs silversmycken, som delvis tillverkats av återbrukat silver. Dessutom lyfter man fram flera av entreprenörerna i tidningen Land, som till exempel Refo som tagit FN-målen som riktmärke och skapar affärer som använder jordens resurser på ett sunt sätt och bidrar till en hållbar livsstil.

– Det ligger mycket tid och hjärta bakom hantverk, genom att berätta historierna bakom varje produkt påminns vi om sakers värde och lär oss att uppskatta och vårda ägodelar – precis som man gjorde förr, säger Helena Nimbratt.

Helena Nimbratt
Kommersiell redaktör