Nyheter

Nu gör Lantbrukspodden nypremiär

Denna vecka väcker LRF Medias varumärke Land Lantbruk nytt liv i sin podcast Lantbrukspodden. Det är den första svenska podden inom jord och skog och startades 2013. Efter fyra års vila gör den populära podden comeback.

I nypremiäravsnittet möter Land Lantbruks reporter Göran Berglund, skogsägaren och industrimannen Karl Hedin, som har varit misstänkt för illegal vargjakt. Det hela började en helt vanlig fredagskväll när han skulle äta middag i sitt hem i Norberg men plötsligt blev förd med polisbil till Kronobergshäktet i Stockholm. Han fick sitta 31 dagar i häktet och till bakgrunden hör att polisen hade avlyssnat hans telefon en längre tid.

Det är ett samtal som verkligen kryper under huden på lyssnaren. Karl Hedin beskriver känslan av att känna sig oskyldigt anklagad, som säkert många lyssnare kan känna igen sig i.

Lantbrukspodden kommer ge ut ett nytt avsnitt varannan fredag med olika ämnen inom jord och skog, i form av djupintervjuer men även inslag och studiosamtal. Den finns att lyssna på där poddar finns och går att söka på i Spotify och Podcaster. Podden är en del av en digital satsning för LRF-medlemmar, och kommer att länkas till i Land Lantbruks nya digitala utskick som kommer på fredagar.

Lyssna på eller läs mer om avsnittet här.