Nyheter

Lands tågartiklar ger ringar på vattnet – i Europa!

Den franska tv-kanalen Canal+ uppmärksammar tågsemestertrenden och fenomenet ”flygskam” i Sverige. I nyhetsmagasinet ”Bonsoir!” besöker det franska tv-teamet Stockholm för att prata med miljömedvetna tågresenärer, grundaren till Tågsemestergruppen på Facebook – och LRF Medias varumärke Land!

Tidningen Land har under våren publicerat flera artiklar om tågsemestertrenden – allt från inspirerande tågresenärer till praktiska tips och information om tåg i Europa.

– De franska journalisterna kontaktade mig efter att ha sett mina artiklar som har delats i en tågsemestergrupp på Facebook och undrade om jag kunde ställa upp på en intervju i rollen som ”trendkännare”, säger Frida Jareteg, digital reporter på Land.

Flera europeiska medier har gjort liknande spaningar, och i kombination med Greta Thunbergs engagemang för klimatet kan man gott säga att strålkastarljuset ligger på Sverige.

– Det är lite oväntat att de tog kontakt med Land, men säger ändå något om att de ämnen vi skriver om ligger i tiden och att vi kan få ha en roll i debatten, säger Frida Jareteg.

Reportaget är dubbat på franska, därför kommer här är en översättning av det Frida Jareteg säger i reportaget:

”Det blir intressant att se om detta bara är en trend. Vi har sett nedgångar i flygstatistiken tidigare, till exempel i samband med finanskrisen. Men mycket tyder på att detta blir mer långvarigt, det handlar om en attitydförändring.”

Se hela reportaget här!