Nyheter

Rusning hos Land Shopping när Sverige rustar för kris

Intresset för hemberedskap och prepping är stort – när LRF Medias varumärke Land lanserade krispaket med utvalt innehåll i e-handeln Land Shopping blev det rusning.

En kraftig storm drar in över landet och träd faller över elledningar och vägar. Du blir fast hemma utan ström, täckning på mobilen och fungerande telefonnät. Det är nu vi behöver vara förberedda med ett krispaket

– Storstadsbor är mest sårbara, men även på den bättre rustade landsbygden vill man trygga sig inför en eventuell kris och veta att man alltid kan ta emot viktiga samhällsmeddelanden. Det har varit rusning efter vevradioapparater med inbyggda solceller sedan i fredags när första artikeln om produkterna gick ut på sajten Land.se, säger Helena Nimbratt, redaktör för e-handeln Land Shopping.

Smarta vattenfilter som kan skruvas på en petflaska och renar sjövatten från bakterier är en annan storsäljare, och spritkök är den tredje populäraste produkten i Land Shopping just nu.

– De här produkterna, tillsammans med nödmat, varma filtar och värmeljus, ökar din samhällsberedskap drastiskt, säger Helena Nimbratt, som har fullt upp med att se till att nya utvalda krisvaror fylls på vartefter de säljs slut i Land Shopping.

Helena Nimbratt
Kommersiell redaktör