Nyheter

Grönt Väder i samarbete med JORD – en filmfestival för planeten

LRF Medias vädertjänst Grönt Väder kommer från och med nu satsa medvetet på frågor kring väder- och klimatförändringar. En första milstolpe är att medverka på, och samarbeta med JORD, en filmfestival med fokus på dokumentärfilmer om hållbar utveckling, klimat, natur och människa. Festivalen äger rum i Stockholm, Göteborg och Eskilstuna i början av november.

Sonata Sumbu, Katja Samoilina och Linda Linnskog Rudh ser fram emot samarbetet med filmfestivalen.

Samarbetet med ”JORD - en filmfestival för planeten” innebär att Grönt Väder når ut till en större användarskara via olika marknadsaktiviteter innan, under och efter festivalen. Katja Samoilina, produktägare och affärsutvecklare på Grönt Väder, ser fram emot ett långsiktigt samarbete:

– Jag ser samarbetet med festivalen JORD som en bra möjlighet att testa Grönt Väders positionering mot klimat och miljö, samtidigt som vi kan lokalisera ytterligare användargrupper som kan få upp ögonen för vår vädertjänst. Vi ser att en stor del av våra befintliga användare är intresserade av väder- och klimatförändringar.

Jordfestivalen räknar med att locka cirka 1 000 personer till filmvisningarna i Stockholm, Göteborg och Eskilstuna. I år visas fyra filmer:

  • Anotes Ark handlar om vad som händer när önationer börjar sjunka under den stigande havsnivån.
  • Wilder than Wild är en högaktuell dokumentär om skogsbränder, om dess orsakerna och hur vi i framtiden kan stoppa dem.
  • Water Warriors skildrar hur invånarna i New Brunswick i Kanada kämpar mot ett oljeföretag som försöker exploatera deras mark.
  • The Botanist berättar om en man som bygger en hydroelektrisk station, för att rädda sin familj undan svält i den tadjikistanska Pamirregionen.

Årets datum:

Eskilstuna 6 november
Stockholm 7 november
Göteborg 8 november

Köp din biljett här!