Nyheter

Kuckelikuu! Småland har landets vackraste kyrktupp!

Nu har Landläsarna röstat fram Årets kyrktupp 2018. Land gratulerar vinnaren - kyrktuppen som pryder Älmhults kyrka i södra Småland! Lands läsare och besökare röstade fram vinnaren och kyrktuppen i Vallentuna i Uppland blev tvåa med några få rösters marginal till trean Ölmstad i norra Småland.

Tävlingen Årets kyrktupp är en tävling som varje år lockar många kandidater och vinnarna i tävlingen blir varje år stolta som tuppar (!).

– Det är en tävling som engagerar många över hela Sverige och vi får många förslag på tänkbara vinnare, berättar Håkan Steen som både är djurreporter och kyrktuppsgeneral på Land. 

Lands läsare och besökare har fått rösta på de olika kandidaterna och när omröstningen var klar så stod småländska Älmhults kyrktupp som vinnare.

Agneta Grimberg, diakon i Älmhults församling, är otroligt glad över vinsten. Hon berättar att kyrkan genomgick en yttre renovering förra året och att det bland annat innebar att tuppen förgylldes.

Nu är den så otroligt fin. Den har lyst så fint i sommarens solsken, säger hon. Det är så roligt att den vann! 

Tävlingen årets kyrktupp röner varje år stort intresse och är en av många tävlingar där Lands läsare och besökare är med och väljer vinnaren.

Vi har Sveriges härligaste läsare och besökare och det är alltid med stolthet vi kan kora vinnarna i våra tävlingar, säger Joel Linderoth som är chefredaktör för Land. En kyrktupp syns över hela bygden precis som vi syns över hela landet, fortsätter han.

 

Mer info:

Håkan Steen, Årets Kyrktuppsgeneral och natur och djurreporter på Land, 070 239 55 82, eller mejla till hakan.steen@land.se

Joel Linderoth, chefredaktör på Land, 0721414523, eller mejla till joel.linderoth@lrfmedia.se