Nyheter

Upptäck Skira Handel

77 procent av Sveriges lantbrukare upplever att de inte får rätt pris för sitt spannmål. Det vill startupbolaget Skira ändra på, genom sin tjänst Skira Handel – Sveriges första neutrala handelsplats för spannmål.

Bakom Skira finns dels mediehuset LRF Media, men framförallt ingenjörerna, skaparna och delägarna Niklas Ericson, vd, och Joel Glemne. De har båda vuxit upp nära lantbruk och ser möjligheterna att med teknikens hjälp underlätta böndernas affärer. Eller som de skriver på nya skira.se:

Skira är en oberoende part och vi styrs varken av lantbrukare, inköpare eller handelshus. Vi förmedlar information och affärer och vårt mål är helt enkelt att skapa en öppnare spannmålsmarknad för alla aktörer.

Hela tjänsten Skira Handel förklaras i tre enkla steg:

  1. Bli medlem.
  2. Lägg upp ett parti till försäljning eller se efter vad som finns till försäljning.
  3. Bestäm vilket pris du vill ha för din vara.

Vill du veta mer om Skira Handel?

Kika in intervjun som gjordes av ATL TV under Borgeby 27-28 juni. I det här inslaget (1 timme och 18 minuter in i sändningen) intervjuas Skiras marknadschef Felicia Bindekrans om tjänsten. Till avsnittet.