Köp- och leveransvillkor

 

Prenumeration

Alla kampanjerbjudanden gäller endast nya prenumeranter inom Sverige.

Prenumerationsform

Du bestämmer vilken prenumerationslängd som passar dig bäst. När perioden är slut får du erbjudande att fortsätta med en ny period. Det innebär att du får tidningen bekvämt levererad till din brevlåda – så länge du själv önskar och du kan när som helst meddela om du inte vill ha fler tidningar. Gäller det en digital prenumeration pågår den så länge du själv önskar och du kan avsluta den när du vill.

Beställer du en produkt med månadsbetalning meddelar du själv enkelt vår kundservice när du vill avsluta prenumerationen. Pengar dras från ditt konto varje månad tills du säger upp prenumerationen. Undantag från detta är specialerbjudanden där vi uttryckligen skriver att det är ett tidsbegränsat erbjudande som avslutas automatiskt.

Om du har frågor kring din prenumeration eller vill säga upp den, kontakta vår kundservice antingen via e-mail kundservice@lrfmedia.se eller på tel 08-588 365 05 så hjälper de till. Kom ihåg att uppge kundnummer samt namn och adress.

Produkter

Vid köp i Land shopping gäller aktuell samarbetspartners leverans- och betalningsvillkor om inte annat anges. Villkoren anpassas därmed för den produkt du köper, för information om detta följ länken vid produkten.

Villkor för prenumeration och produkter

 

Betalning

Genomförd beställning innebär att du godkänner våra köpvillkor och samtycker till att dina kontaktuppgifter (och i förekommande fall organisationsnummer) registreras i vårt kundregister. Läs mer under PUL – Behandling av personuppgifter.

Leveranstid

Tidningen levereras vanligtvis till dig inom ett par veckor efter att vi fått din beställning. För en tidning med månatlig utgivning (Lantmannen) dröjer det upp till två månader beroende på när beställningen kommit oss tillhanda.

Vi levererar produkter till din brevlåda efter ca 1 vecka. Är försändelsen skrymmande eller väger över 2 kg skickas den till Postens närmaste utlämningsställe.

När det gäller premier som ingår i ett prenumerationserbjudande skickas de när vi erhållit betalning för prenumerationen.

Förfallotid

LRF Media har 30 dagars förfallotid på avier. Vid betalning efter förfallodagen debiteras en påminnelseavgift på 60 kr.

Frakt

Frakt är inräknat i priset vid leveranser av tidningar inom Sverige. För leveranser av tidningar utanför Sverige tillkommer en portokostnad, p g a högre distributionskostnader. Kontakta vår kundservice för mer exakt information antingen via e-mail kundservice@lrfmedia.se eller på tel 08-588 365 05 så hjälper de till. Frakt på produkter tillkommer och kan variera beroende på produktens vikt och står alltid angivet vid priset.

Moms

Moms ingår i alla våra priser om inte annat anges. På tidningar och böcker är momsen f n 6%. På övriga produkter och digitala tidningar/tjänster är momsen 25%. På ditt kvitto och på din faktura/orderbekräftelse finns momsen angiven per produkt.

 

Åldersgräns

Du måste vara 18 år för att beställa produkter eller prenumerationer.

Företag

Även företag kan handla av oss. Faktura/följesedel är konsumentanpassad och vi kan inte separera leverans och fakturaadress (om det inte gäller gåvoprenumerationer). Priser anges inklusive moms. Registrera dig som företagskund genom att ange kontaktperson i förnamnsfältet, bolagets namnuppgifter i efternamnsfältet och organisationsnummer i c/o-adressfältet.

Sen betalning

Om du inte betalar din faktura i tid (inom 30 dagar) skickar vi ut en påminnelse. Då debiteras påminnelseavgift och dröjsmålsränta enligt räntelagen. Om du trots detta inte betalar blir du spärrad i vårt kundregister och eventuella inneliggande beställningar makuleras. Då skickar vi också ärendet vidare till Visma Collectors för indrivning, och sedvanliga inkassokostnader kommer att tas ut.

Beställningar utanför Sverige

Gäller det prenumerationer ber vi er kontakta kundservice antingen via e-mail kundservice@lrfmedia.se eller på tel 08-588 365 05. Till kunder som bor utanför Sverige som vill prenumerera på våra svenska tidningar erbjuder vi endast helårsprenumerationer, portotillägg tillkommer.

Produkter levererar vi i dagsläget endast till adresser i Sverige.

Ångerrätt

Enligt distansavtalslagen har du 14 dagars öppet köp och bytesrätt på felfri vara. Det innebär att om du ångrar en beställning du gjort hos oss har du rätt att lämna tillbaka den för att byta till en annan eller få pengarna tillbaka. En förutsättning för att du skall få byta är naturligtvis att förpackningen är obruten och oskadad. Ångerrätten gäller inte för digitala tidningar eller digitala produkter som du prenumererar på.

Skicka ett mail till Kundservice kundservice@lrfmedia.se eller kontakta oss på telefon 08-588 365 05 för returuppgifter.

 

Retur av fellevererad/defekt/trasig produkt

Vi garanterar att de varor du beställt är korrekta och felfria vid leveransen. Skulle du få en fellevererad eller defekt vara ska du kontakta kundservice så snart som möjligt, dock senast inom 14 dagar. Skicka tillbaka varan i det skick som den mottogs åtföljd av en skade- eller felanmälan, så får du rätt respektive felfri vara. Fellevererad vara skall vara i oanvänt och oskadat skick i originalförpackning. (Plombering eller skyddsplast får inte vara bruten). 
Returnera varan tillsammans med fakturan eller en kopia av denna. Fyll i orsaken till returen på fakturans baksida.

OBS! Innan du returnerar en defekt/fellevererad vara måste du kontakta kundservice för att få reklamationen godkänd och returportot betalt. Ansvaret för fel i beställd vara är begränsat till vad nu angivits.
Kontakta kundservice på telefon 08-588 365 05 eller maila kundservice@lrfmedia.se för returuppgifter.

Frakt på returer

Vid felleverans från vår sida, eller vid levererad felaktig produkt står LRF Media AB för alla fraktkostnader. Vid byten och utnyttjande av ångerrätten står kunden för fraktkostnaderna.

Ändring av prenumeration och återbetalning

LRF Media har rätt att med 30 dagars varsel även under pågående avtalsperiod göra förändringar i den beställda produkten eller ersätta den med en liknande produkt som antingen distribueras fysiskt eller elektroniskt. Om den beställda produktens utgivningsfrekvens förändras, ska LRF Media fortsätta leverera produkten intill dess att det innestående abonnemangsvärdet är mött. Om den beställda produkten utgår ska LRF Media erbjuda en alternativ produkt samt leverera denna intill dess att det innestående abonnemangsvärdet är mött. Återbetalning av innestående abonnemangsvärde kan ske endast om LRF Media inte uppfyller ovan beskrivna åtaganden om fortsatt leverans.

När du betalar för en period binder du dig för den perioden. Vi gör inte någon återbetalning av betald period.

Force Majeure

Om LRF Media blir utsatt för force majeure, det vill säga om vi eller våra samarbetspartners utsätts för t.ex. krig, krigsliknande händelser, revolution, uppror, myndighetsåtgärd, strejk, lockout, blockad, naturkatastrof, brand, transportstörningar, leveransförbud eller liknande, är LRF Media befriade från påföljd att fullgöra vissa förpliktelser om omständigheten förhindrar, försvårar eller försenar fullgörandet gentemot kunderna.

PUL – Behandling av personuppgifter

LRF Media AB är ett helägt dotterbolag till Lantbrukarnas Ekonomi AB och har sitt huvudkontor i Stockholm. Inom bolaget finns bland annat varumärkena Land, Land Lantbruk, Land Skogsbruk och ATL. Personuppgiftspolicyn avser samtliga varumärken och bolag i LRF Media-koncernen (nedan LRF Media).

I samband med att en prenumerant/användare/kund lämnar personuppgifter, till exempel vid prenumeration av tidning och nyhetsbrev, deltagande i våra event eller köp av en produkt eller registrering på någon av våra digitala tjänster ska användaren få information om personuppgiftsbehandlingen och ge sitt samtycke till denna.

LRF Media lagrar personuppgifter, exempelvis namn, personnummer, postadress, e-postadress, intressen, engagemang och telefon- och mobilnummer, för att fullgöra kundrelationer, t ex leverans av produkter, fakturering, analys och marknadsföring. Personuppgifter kan komma att uppdateras och kompletteras genom inhämtning från privata och offentliga register vid t ex uppdatering av adressuppgifter. Personuppgifter kan även lämnas ut till andra företag för behandling på uppdrag av LRF Media, i samband med t ex tryck, distribution och marknadsföring.

LRF Media är personuppgiftsansvarig i enlighet med personuppgiftslagen, PUL, och alla personuppgifter som lämnas in behandlas i enlighet med PUL. Dina personuppgifter lagras och används under den tid du har en pågående prenumeration eller har annan typ av engagemang hos LRF Media och för en tid därefter då du kan utnyttja fördelarna med att vara kund hos LRF Media. Din kundinformation kommer att användas för att ge dig tillgång till erbjudanden från LRF Media eller från tredje part godkänd av LRF Media. Du har rätt att kostnadsfritt kontrollera dina personuppgifter och kan när som helst ta tillbaka ditt lämnade samtycke. Du kan även kräva att uppgifter raderas, ändras eller spärras, om de visar sig vara felaktiga eller ofullständiga. Detta gör du genom att kontakta LRF Media AB, Box 78, 685 22 Torsby, tel 08-588 365 06.

I och med att du lämnar dina personuppgifter måste du godkänna LRF Medias köpvillkor och regler om lagring av personuppgifter. Vid godkännande av dessa samtycker du till att LRF Media och/eller samarbetspartners skickar direktmarknadsföring (inklusive automatisk sådan), information och erbjudanden om företaget eller samarbetspartners produkter, tjänster och tävlingar via telefon, sms, mms, e-post, vanlig post eller annat liknande medium. Marknadsföring via e-post och sms regleras i marknadsföringslagen. För att kunna hålla dina personuppgifter korrekta är det viktigt att du kompletterar och uppdaterar dina uppgifter kontinuerligt.

Sättet LRF Media behandlar personuppgifter på kan komma att utvecklas över tiden, så vi rekommenderar regelbundna besök på www.lrfmedia.se/villkor_pul för att hela tiden få aktuell version.

LRF Media är medlem i branschorganisationen SWEDMA och följer därmed deras etiska regler för marknadsföring.

Lokal lagring av data – cookies och annan liknande teknik

LRF Media använder sig av cookies för att kunna erbjuda en bättre och mer personlig användarupplevelse, mäta annonser och följa hur LRF Medias sajter och digitala tjänster används. Cookies är textfiler som skickas från våra webbservrar och sparas i användarens webbläsare. Genom att navigera på LRF Medias sajter och digitala tjänster godkänner du att vi använder cookies. LRF Media använder sig av så kallade tredjepartsleverantörer för olika tjänster. Exempel är Fusion (för annonser), Facebook (för delning av artiklar) och ConnectID (för inloggning). Dessa sparar lokal data i användarens webbläsare.

Det är möjligt för dig som användare att ta bort ta bort redan lagrade cookies, och även blockera nya cookies. Det kan påverka funktionaliteten och hur snabbt det går för sidan att ladda. För mer information om hur du gör, besök http://www.minacookies.se/.