Nyheter

Land Lantbruk tillsätter politisk chefredaktör

Lena Johansson får den nyinrättade tjänsten som politisk chefredaktör på Land Lantbruk och Land Skogsbruk. Hon lämnar därmed jobbet som chefredaktör, som hon haft de senaste två åren, för att i stället se till att jord- och skogsbruket syns och hörs mer i samhällsdebatten.

Sanna SjöholmChef Kommunikation

– Vi är på väg in i en spännande valrörelse och mitt mål är att mat, miljö, energi och andra ”gröna” frågor ska komma högt på den politiska agendan, säger Lena Johansson.

Den politiska chefredaktören för Land Lantbruk och Land Skogsbruk, som också är medlemstidningar för Lantbrukarnas Riksförbund, ingår i redaktionsledningen och ansvarar för ledar- och debattmaterialet.

– Sveriges bönder är inte så många längre, men maten och allt annat de producerar är viktigt för vi ska kunna skapa ett hållbart samhälle. Det finns ett ökat intresse för de här frågorna, men oftast rapporteras det om dem ur ett konsumentperspektiv. Det är viktigt att bönderna hörs oftare i samhällsdebatten.

I den nya tjänsten som politisk chefredaktör ingår också att utveckla opinionsmaterialet så att det bättre passar dagens mediekonsumenter.

– Det är inte så många som skriver insändare till tidningar längre, men det är inte någon brist på debattlusten. Se bara hur åsikter sprids på Facebook och i andra sociala medier.

– Jag har jobbat med lantbruksjournalistik och kommunikation i snart 30 år och frågorna har aldrig känts hetare och viktigare än nu. Därför känns det både roligt och utmanade att få utveckla och förnya tidningarnas opinionsmaterial, säger Lena Johansson.

Lena Johansson
Politisk chefredaktör Land Lantbruk

ATL lanserar nyhetsbrev om hållbarhet

Klimat- och hållbarhetsfrågor är avgörande frågor för de gröna näringarna. Nu växlar LRF Medias varumärke ATL, Lantbrukets affärstidning, upp hållbarhetsbevakningen och startar nyhetsbrevet ATL Hållbarhet.

Läs mer

Rekordstort intresse för AGFO transformation

Anders Engström, innehållsansvarig på AGFO, över 500 har anmält sig – vad tror du att ...

Läs mer

Influens lanserar certifiering för influencers

Vårt dotterbolag EhandelSEs varumärke Influens.se fortsätter med sitt uppdrag att ge influencer-yrket ökad legitimitet. Med ...

Läs mer

Vill du vara med och forma framtiden med oss? Två lediga tjänster just nu!

Till tjänsten som Verksamhetscontroller söker vi dig som är redo att ta nästa steg i ...

Läs mer

LRF Medias förlagschef Annika R Hermanrud: Kraven på Postnord är för låga – femdagarsutgivning hotar demokratin

Postnord vill se sänkta kvalitetskrav från regeringen, med följden att alla ska vara nöjda om ...

Läs mer